Opći uvjeti


Izjava o korisniku:

Korisnik je svaka pravna i fizička osoba koja se registrira, izvrši narudžbu i plaćanje u Moto-oprema AMD Internet prodavaonici.

Cijene:

Sve izražene cijene su u hrvatskim kunama (kn) i s uračunatim PDV-om.

Proizvodi:

Sve robe i usluge dostupne na Moto-oprema AMD Internet prodavaonici.

Slike i opisi

Moto-opremaAMD d.o.o. pokušava biti što precizniji u opisu proizvoda, ali ipak ne može garantirati da su opis, slika i tehnički podaci proizvoda u potpunosti točni.

Zaštita podataka

Tajnost podataka zaštićena je od strane Moto-oprema AMD d.o.o.

Servisni uvjeti

Uz neke proizvode izdaje se jamstveni list. Na jamstvenom listu definirani su uvjeti jamstva i kontakti servisa. Reklamacija na neispravan proizvod ostvaruje se prema uvjetima navedenim u jamstvenom listu proizvoda. Ako u jamstvenom razdoblju bude potreban popravak proizvoda korisnik se može prvo obratiti trgovini gdje je kupljen proizvod, ili servisu, kako bi dobio podrobnije informacije vezano za postupak reklamacije. Ukoliko se ustanovi kako je roba pod jamstvom koju korisnik reklamira kao neispravnu ispravna, Moto-oprema AMD d.o.o. će korisniku pregled ispravnog proizvoda naplatiti jedan servisni sat (125 kn sa PDV-om) uz dodatno troškove dostave proizvoda na servis u Moto-oprema AMD (ukoliko je to išlo na trošak Moto-oprema AMD-a) i povrat ispravnog proizvoda korisniku.

Uvjeti kupnje i isporuke

Uvjeti kupnje i prodaje proizvoda putem Moto-oprema AMD Internet prodavaonice definirani su kroz sljedeće korake: registracija, narudžba, plaćanje, dostava, reklamacija/povrat robe.

Registracija

Kako bi se korisnik registrirao na Moto-oprema AMD Internet prodavaonicu mora biti punoljetan, odnosno ukoliko je maloljetan registraciju mora izvršiti uz privolu i suglasnost zakonskog skrbnika. Korisnik snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije. Ukoliko dođe do bilo kakve promjene podataka, koje je korisnik unio prilikom registracije, poželjno je da u što kraćem roku ažurira svoj korisnički račun, ili o promjeni obavijesti Moto-oprema AMD na e-mail adresu putem naše email adrese.

Naručivanje proizvoda

Proizvodi se naručuju klikom na gumb „Kupi“. Proizvodi se smatraju naručenim kada kupac obavi cijeli proces naplate. Po primitku narudžbe Moto-oprema AMD šalje obavijest korisniku o njenom zaprimanju na e-mail adresu kojom se korisnik registrirao.

Ukoliko korisnik ne primi takvu obavijest treba se prijaviti na Moto-oprema AMD Internet prodavaonicu, provjeriti jesu li u košarici proizvodi koje je naručio te ponoviti proces narudžbe.

Moto-oprema AMD obavezuje se isporučiti sve dostupne proizvode. Ukoliko neki (ili sve) proizvode Moto-oprema AMD nije u mogućnosti isporučiti kontaktirat će telefonski i/ili putem e-mail-a korisnika kako bi dogovorili isporuku zamjenskog(skih) proizvoda ili otkazivanje narudžbe. Narudžbe kreirane na Moto-oprema AMD Internet prodavaonici nisu obvezujuće.

Otprema/dostava proizvoda

Korisnici mogu naručiti proizvode online na web shop-u ili telefonski na tel.: ‘385 (0)40 384 744. Moto-oprema AMD dostavlja proizvode na području cijele Hrvatske, uključujući i otoke. Dostava se obavlja radnim danima (ne računajući subote i nedjelje). Uslugu dostave proizvoda naručenih putem Moto-oprema AMD Internet trgovine obavlja kurirska služba HP Ekspres. Dostava je u roku 1- 7 radnih dana. Dostava se kod izrade narudžbe uračunava u cijenu te je istaknuta na ponudi. Ukoliko kupac želi osobno preuzeti naručenu robu u dućanu, dostava se ne naplaćuje. Dostava se naplaćuje i iznosi 25,00 – 35,00 kn ovisno o veličini i vrijednosti paketa.
Prilikom preuzimanja korisnik je dužan identificirati se djelatniku dostavne službe, provjeriti eventualna oštećenja na pošiljci, te u slučaju ispravnosti pošiljke potpisati dostavnicu čime potvrđuje primitak pošiljke. U slučaju oštećenja pošiljke, korisnik je dužan odmah reklamirati pošiljku djelatniku dostavne službe. Tvrtka Moto-oprema AMD d.o.o. odriče se bilo kakve odgovornosti koja mogu nastati od trenutka uručenja pošiljke dostavnoj službi do trenutka isporuke korisniku.

Zamjene, reklamacije i povrat proizvoda i prigovori

Povrat robe u originalnoj ambalaži i originalnom stanju moguć je u roku od 14 dana od dana kupnje putem Moto-oprema AMD Internet prodavaonice ne navodeći za to razlog, sukladno članku 72. Zakona o zaštiti potrošača (NN br. 41/14). U slučaju povrata robe u roku od 14 dana, povrat ide na teret kupca.

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača (NN br. 41/14, članak 10.) tvrtka Moto-oprema AMD d.o.o. se obvezuje zaprimiti pismeni prigovor korisnika na izvršenu uslugu te na isti odgovoriti pismeno u roku od 15 dana od dana zaprimanja prigovora. Prigovor na kvalitetu usluga Moto-oprema AMD-a korisnici mogu dostaviti u pisanom obliku na adresu:

Moto-oprema AMD d.o.o.
M. Kovača 36, Podbrest, 40322 Orehovica
ili na e-mail adresu
odnosno na fax: +385 (0)40 384 745

Moto-oprema AMD se obvezuje dati odgovor na prigovor u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora.

Korisnik treba uz prigovor dostaviti podatke za dostavu odgovora: ime, prezime i adresu.

Obrazac za jednostrani raskid ugovora možete skinuti ovdje.

Povrat uplate

U slučaju nemogućnosti isporuke naručenih proizvoda, ili isporuke istovjetnih zamjenskih proizvoda, korisniku će se ponuditi proizvodi jednakih, ili sličnih, karakteristika i cijene. Ako kupac ne prihvati takvu ponudu Moto-oprema AMD d.o.o. se obvezuje izvršiti povrat sredstava u najkraćem mogućem roku, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada je zaprimljena obavijest o raskidu ugovora o kupoprodaji, na račun korisnika s kojeg su sredstva uplaćena.

Izjava privatnosti

Moto-oprema AMD obavezuje se pružati zaštitu svih osobnih podataka korisnika, sukladno članku 11. Zakona o zaštiti potrošača. Moto-oprema AMD prikuplja samo nužne, osnovne podatke o korisnicima koji su nužni za ispunjenje obveza poslovanja. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Registracijom na Moto-oprema AMD Internet trgovini korisnik daje suglasnost Moto-oprema AMD-u za korištenje i obradu podataka o njegovim narudžbama. Korisnik može u svakom trenutku povući suglasnost za obradu podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za promotivne obavijesti putem e-mail-a Moto-oprema AMD-a.

Izjava o kolačićima:

Kako bi stranice Moto-oprema AMD internet trgovine ispravno radile, one moraju na računalo korisnika spremiti malenu količinu informacija. Prema regulacijama Europske unije od 25.03.2011. Moto-oprema AMD mora prije spremanja kolačića zatražiti pristanak korisnika. Korištenjem web stranica Moto-oprema AMD Internet prodavaonice korisnik pristaje na uporabu kolačića.

Onemogućavanje kolačića

Korisnik isključivanjem kolačića odlučuje hoće li dopustiti pohranjivanje kolačića na svom računalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u web pregledniku koji korisnik koristi za pregledavanje web stranica. Ukoliko korisnik onemogući kolačiće neće moći koristiti neke od funkcionalnosti stranica Moto-oprema AMD Internet prodavaonice.

Sigurnost

Prilikom registracije u Moto-oprema AMD Internet prodavaonicu korisnik je dužan kreirati lozinku koju mora zadržati samo za sebe i ne dijeliti je s drugim osobama. Korisnik je odgovoran za sve akcije i narudžbe kreirane pod njegovim korisničkim računom. Ako korisnik zna ili sumnja da netko zna njegovu lozinku, treba što prije kontaktirati Moto-oprema AMD kako bi mu izdali upute za promjenu lozinke.

Ukoliko Moto-oprema AMD sumnja da postoji sigurnosni propust može bez najave i prethodne obavijesti promijeniti korisnikovu lozinku ili deaktivirati njegov korisnički račun.

Načini plaćanja

Načini plaćanja za ONLINE narudžbe:
1. Plaćanje po ponudi – pri narudžbi izdajemo Vam ponudu, a po primitku uplate robu šaljemo na Vašu adresu.
2. Plaćanje pouzećem – robu šaljemo na Vašu adresu, a vi je plaćate dostavljaču po primitku.